eXTReMe Tracker
TEL. +32 (0)58 24 20 20  |  IMHUNTEX  |  CONTACT  |  SITEMAP       
 
In the field
 


Het geheim van jachtcamouflage van Sportchief en Hunter's Specialties. (15/03/2006 - Magazines)

Vele jagers vragen zich af of de "jacht-camouflage" van Sportchief en Hunter's Specialties echt werkt en of het misschien een modeverschijnsel is in de jachtwereld? Jachtcamouflage werkt. Uit onderzoek door verschillende universiteiten en tests op het terrein is de voorbije jaren gebleken dat de "jachtcamouflage" van Realtree« en Advantage« wel degelijk werkt.

Er is 30 tot 40% meer kans om wild te zien en dus minder opgemerkt te worden en bijna 90% gedragsverandering van grootwild tijdens de jacht! (artikel Le chasseur Franšais, november 2002)

In Europa, meer specifiek in Engeland en Frankrijk - zeer traditionele landen als het gaat om kleding - bracht de jachtcamouflage een ware evolutie teweeg en eist ze een plaats op als vaste waarde. In de Benelux hebben de "early innovators" de trend ingezet. Het wereldbekende merk "Sportchief«" gaat zelfs een stap verder en produceert jassen in Realtree« en Advantage« uit 50% non-reflectief polyester. Omdat grootwild ook UV ziet, wordt de kledij gefabriceerd uit een ruwe oneffen materie(Dura-Supple«) om ultraviolet-stralen(UV) te verdelen en niet te concentreren op de kledij. Ook het feit dat dit merk zeer waterdichte, geruisloze en scheurvrije vesten produceert is een primeur!

Jachtcamouflage werkt omdat het visuele verwarring schept.

De uitvinder van de jachtcamouflage, Bill Jordan, maakte gebruik van zijn ervaring op het terrein en van wetenschappelijk onderzoek om enkele jaren geleden de jachtcamouflage Realtree« en Advantage« te creŰren. Dankzij deze jachtcamouflage in drie dimensies, verdwijnt de menselijke vorm volledig uit het zicht. De derde dimensie brengt transparantie en diepte in de verschillende designs en zorgt meteen voor een unieke doeltreffendheid. De kwaliteit en zin voor detail van deze kleding zijn gewoonweg ongelofelijk.

Het breekt het menselijke silhouet in stukken. Het maakt je niet volledig onzichtbaar, maar het vermomt de herkenbare menselijke vorm door kleurcontrasten en dieptecontrasten die het camouflagepatroon drie-dimensionaal maken, zodanig dat een tweede en derde element van visuele verwarring ontstaat.

terug naar alle artikels

verzend naar een vriend